Cleveland Telah Dinamakan Ibukota Loteri Ohio

Cleveland Telah Dinamakan Ibukota Loteri Ohio

Dikenali oleh ramai orang sebagai Ibu Kota Rock ‘n’ Roll dunia, Cleveland, Ohio kini telah digelar sebagai Ibu Kota Loteri Ohio oleh tapak maklumat loteri dalam talian LuckyLotto. Ini tidak mengejutkan Jeff Geffert dari Mentor. “Saya dapat melihat bagaimana ini boleh menjadi benar,” kata Geffert, seorang pemain loteri yang gemar. “Cleveland ialah sebuah bandar yang hampir mati dengan ramai orang berkolar biru yang bermain loteri setiap hari dengan harapan untuk menjadi kaya dan memperbaiki keadaan mereka pragmatic demo indonesia.”

LuckyLotto, laman web loteri dalam talian yang mengkhususkan diri dalam berita dan maklumat loteri menjalankan kajian loteri di Ohio yang menghasilkan beberapa keputusan yang mengejutkan. LuckyLotto melaporkan bahawa Cleveland, di Timur Laut Ohio, mempunyai lebih banyak terminal loteri per kapita daripada mana-mana bandar lain di Ohio.

Menurut laman web rasmi loteri Ohio, Cleveland mempunyai 492 terminal loteri. Iaitu 5.97 terminal loteri setiap batu persegi. Dan penduduk Cleveland menyibukkan terminal ini. “Nampaknya kami telah menjual lebih banyak tiket kebelakangan ini. Terutama apabila petrol turun beberapa sen, orang ramai nampaknya membeli lebih banyak tiket loteri,” kata Matt Jones, juruwang di stesen Cleveland Speedway tempatan.

Walaupun kelihatan lebih berkemungkinan Columbus, ibu kota Ohio, akan mempunyai lebih banyak terminal loteri, itu tidak berlaku. Columbus hanya mempunyai 2.45 terminal loteri bagi setiap batu persegi. Malah, bandar-bandar besar Cincinnati, Dayton dan Akron semuanya mengatasi prestasi Cleveland apabila ia datang ke terminal loteri per kapita.

Dengan keadaan semasa ekonomi negara, ramai yang mungkin terkejut apabila mendengar loteri berkembang pesat di Cleveland, sebuah bandar yang telah lama mengalami ketidakstabilan ekonomi. Bertentangan dengan kepercayaan popular, penurunan dalam ekonomi tidak membawa kepada penurunan dalam permainan loteri. Menurut Ashley Martinez, juruwang di stesen Cleveland BP, jualan tiket Cleveland telah meningkat sejak kebelakangan ini. “Saya menganggarkan bahawa 1 dalam 3 pelanggan membeli tiket loteri apabila mereka masuk ke kedai.”

Kebenaran tentang loteri ialah seseorang sentiasa menang dan orang sentiasa berharap bahawa ia akan menjadi mereka. Apabila ekonomi bergelut, orang ramai nampaknya mempunyai lebih banyak harapan bahawa mereka akan memenangi jackpot. Akibatnya, kemerosotan dalam ekonomi nampaknya membawa kepada peningkatan dalam permainan loteri. Pemain loteri Cleveland berkata mereka akan mengalu-alukan penjualan tiket loteri dalam talian. Pemain di kawasan kejiranan yang tidak dikenali tidak perlu tertanya-tanya di mana untuk membeli tiket loteri-mereka boleh menggunakan telefon bimbit mereka untuk membuat pembelian loteri dalam talian!

Tidak kira apa sebab populariti besar loteri di Cleveland, LuckyLotto berbesar hati untuk menamakan Cleveland sebagai “Modal Loteri Ohio.”

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *